En resa till en annan plats

Forum för onlinebaserat rollspel.
 
HemKalenderVanliga frågorSökMedlemslistaAnvändargrupperBli medlemLogga in

Dela | 
 

 Staden Gheradan!

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Filip
Admin
avatar

Antal inlägg : 78
Join date : 09-10-11
Age : 26
Ort : Vendelsö

Character sheet
Hit Points:
1000/1000  (1000/1000)

InläggRubrik: Staden Gheradan!   tor nov 26, 2009 4:45 pm

Som ni alla vet är staden Gheradan stor. Större än någon nu existerande stad. Ja, troligen större än vad som faktiskt är möjligt. MEn för att svara på frågan varför så går vi tillbaka i tiden. Jag har berättat om drakkriget och flyktingvågen. Men, fråga er, varför flydde folk just till Gheradan?

Vi går till början. Staden Gheradan byggdes av dvärgarna som en liten utpost för att transportera mineraler från bergen. Den byggdes under jord, och endast en port med omkringliggande farmlandskap avslöjade dess position. Dvärgar har dock aldrig varit mycket för farmande, så när människor kom övertalade dvärgarna dem arbeta på deras farmer. Dvärgarna uppförde baracker för dem att leva i, och allt var väl.

Vättar i området blev arga då människor, deras före detta fränder, hade gått över och börjat hjälpa dvärgarna istället. Människorna fick stå ut med dagliga anfall från vättarna. Människorna lyckades tillslut samla sig och anfalla vättarnas by och jaga bort dem in i ett träsk. I träsket bodde en ogre magiker, tiden har suddat ut hans namn, och hans klan.
Magikern tänkte över sina alternativ och bestämde sig tillslut för att anfalla Gheradan. Vättarna blev festmåltiden ogres traditionellt äter innan de ska ut i strid.

I samlad trupp marscherade ogre magikern och hans klan mot Gheradan. Människorna där hade knappt reparerat sig från vättarnas anfall och flydde mot dvärgarnas fort. Dvärgarna visste dock att ogres skulle vara nöjda när de dödat människorna och stängde portarna. Människorna med ogres hack i häl trängdes framför portarna som inte öppnades, och när ogres kom blev det en massaker, likt en hammare slår på ett städ krossades människorna emellan.

En andra klan människor som bodde i de närliggande bergen kunde se på när dvärgarna offrade människorna för att rädda sig själva. Deras kung, Horstgu, såg på nöjt när rasförrädarna förlorade sina liv, men han tänkte fortfarande hämnas sitt slag.
Några veckor senare drog händelserna igång som skulle skapa Gheradan, människornas stad.

Dvärgarna hade stora skorstenar som ständigt spydde ut svart rök, och små ventiler såg till att dvärgarna alltid hade luft. Dessa krossade Horstgu, och dvärgarnas hem fylldes snabbt med dödlig gas. De dvärgar som lyckadess ta sig fram till porten möttes av barbarers kalla stål. I två dagar höll Horstgu dvärgarna fångar i sitt eget hem innan han tillslut gick ner och dödade alla överlevande.

Horstu hade nu i sin hand ett dvärgafort, fyllt med vapen och teknik som tidigare varit okänd för människor.

De som idag lever i den inre ringen är de ursprungliga ättlingarna till dessa människor. Dvärgarnas fort blev grunden för understaden.

Under hundratals år lärde sig människorna att smida och bygga maskiner. Tillsut blev gheradan ett nästan ointagligt fort.

Närmare kusten låg en gång i tiden staden Hafrve. Staden Gheradan överlevde på att handla med sina vapen, och Hafrve växte då staden låg nära havet och nära Gheradan. Båda städerna växte, men endast Hafrve tog in nyinkomlingar. Visst fick man komma in och ut i Gheradan, men så länge man inte gifte sig med någon som redan bodde där fick man inte bosätta sig. Det kan dock vara värt att nämna att Gheradan hade gott om slavar och på så sätt undvek inavel.

När det stora kriget mot alverna och dvärgarna kom var det Gheradan som började det. I och med att Gheradan var dvärgarnas handelsplats fans det fortfarande gångar kvar till huvudfortet. Med hjälp av dessa lyckadess människorna inta huvudfortet i jakt på att lära sig konsten att göra krut.

To be continued...
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://steampunk.roflforum.net
 
Staden Gheradan!
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
En resa till en annan plats :: Annat :: Fluff-
Hoppa till: